Проверка на резервация
За нас
Документи
Условия
GDPR
Контакти

приключения

Оценка 5 от 1 глас
Исландия
Транспорт:
Самолет

Продължителност:
9 дни / 8 нощувки

Маршрут:
София - Исландия - София

Дати на отпътуване:
Цена от: 2249 €
Програма
Допълнителна информация
Цени
Ден 1
Пътуване от София до Лутън. След пристигане следва свободно време и нощувка в Лутън.

Ден 2
Пристигане с полет от Лутън до Рейкявик. Ще ви посрещнем на летището и потегляме с кемпер в посока Skógafoss. Оттук започва и вашата исландска приказка.
Първото усещане, което Исландия оставя е за безвремие. Онова безвремие, което те кара да почувстваш природата и това как тя е по-силна от нас. Този ден ще ви покажем неземни водопади, вулканични кратери, приказни долини, горещи извори, фантастични пейзажи и невероятна природа! Очакват ни красивите природни феномени на Исландия. Отправяме се към Национален парк Тингветлир (Thingvellir), където ще се слеем с пейзажите, вдъхновили създателите на Game Of Thrones. Ще видим долината и мястото, където се разделят Северноамериканските и Еврoазиатските тектонски плочи. Ще бъдем част от фентъзи гледките от филмите, които носят онази драматичност, характерна само за Исландия. Продължаваме към Гейсир (Geysir) - един от най-популярните гейзери в света. В момента е неактивен, но когато изригне, водата стига до 70 метра - истинска природна мощ. От това място произлиза и думата ''гейзер''. На няколко минути пеша от Гейсир се намират и множество фумароли. Това са отвори в земната кора, коите излъчват пара и газ. Продължаваме към най-известният гейзер на Исландия - Строхкюр (Strokkur, Haukadalsvegur). Ще станем свидетели на невероятно природно зрелище - изгригване на гореща вода и пара с височина от 20 до 40 метра. Това природно явление се наблюдава на всеки 5 до 10 минути. Продължаваме към следващия исландски феномен - Gullfoss Falls или''Златният водопад''. Това място е едно от природните чудеса на Исландия, а падащите му води сякаш отиват направо под земята. Следващата спирка е Кратерът Керид (Kerid Crater), който е формиран след изригване на вулкан преди около 3000 години. Езерото в него притежава невероятен аквамаринен цвят. Керид е едно от няколкото кратерни езерта врайона, известни като Западната вулканична зона на Исландия. А сега си представете внушителен и живописен водопад, зад който може да отидете и да му се насладите и от други гледни точки. Това е Селяландсфос (Seljalandsfoss) - един от най-красивите и фотогенични водопади в Исландия, който е висок 60 метра. Около 40 минути преход ни делят от следващата впечатляваща спирка в Исландия - Seljavallalaug - един от най-старите плувни басейни в страната. Скрит в планините южна Исландия, той е построен през 1923 г. и днес е вдно от най-автентичните места на района. Продължаваме към Skogafoss Camping - мястото, където ще нощуваме.

Ден 3
Исландия е сюреалистичен пейзаж. Северната ѝ действителност и атмосфера от друга планета носят специални усещания. Този ден от пътуването ще ви покажем извънземни места, които крият пейзажи с дива и драматична красота, самолетни останки, черни плажове с непозната красота, каньони, водопади и гледки, недокоснати от човешко присъствие.
Денят е 21 ноември 1973г. Около 14:00ч. самолет Douglas Super DC 3 със 7-членен екипаж се блъска в Sólheimasandur. Няма пострадали, а днес белите останки на самолета създават драматична и мистериозна атмосфера сред тъмния вулканичен пясък. След това продължаваме пътя си към скалната арка Дирхоулей (Dyrhólaey) или Door Hill. С вулканичния си произход, невероятните гледки към южното крайбрежие, богатството на птичи живот и историческия си фар, това място е едно от най-красивите в Исландия. Тук може да се срещне и любимият жител на Исландия - птицата Atlantic Puffin. Следващата спирка е най-известният плаж в Исландия и един от най-известните в света - плажът Рейнисфяра (Reynisfjara Beach). Плажът е черен и разказва легенди за тролове и морски чудовища. Място, където властва дивата и драматична красота на Исландия, а вълните на Атлантическият океан бушуват с огромна сила и тътен. Красивата картина се обогатява и от впечатляващите скални образувания Рейнисдрангар (Reynisdrangar Seastacks), разположени близо до брега. Легенда разказва, че Рейнисдрангар са останки от битката между тролове и тримачтов кораб. Продължаваме към друго природно чудо на Исландия. Помните ли сцената с полета на дракона в първия епизод от Сезон 8 на Game Of Thrones? Това е каньонът Fjaðrárgljúfur, разположен в югоизточната част на Исландия и нашата следваща спирка. Продължаваме към
Skaftafell Camping. Очакват ни около 2 часа преход до внушителния водопад Свартифос (Svartifoss). Името му буквално означава ''Черният водопад'' и е още един от природните шедьоври на Исландия. Следващата спирка е още едно от вълшебствата на Исландия - Глетчера Svínafellsjökul, който е едно истинско ледено вдъхновение, забелязано отново от продуцентите на Game Of Thrones.

Ден 4
В югоизточната част на Исландия, сред самотната дива природа
се намира ледниковата лагуна Йокулсарлон (Jökulsárlón Ice Beach).
Из кристално сините води се носят различни по форма и размери айсберги от ледника Breiðamerkurjökull. Продължаваме към Stokksnes - полуостров на югоизточното исландско крайбрежие, а там ни очаква и една от най-красивите планини на Исландия - Вестрахорн (Vestrahorn Mountain). Тази планина и невероятен пейзаж са истински Рай за фотографите. Тук ще ви покажем картина от естествената красота на планетата с драматични върхове, достигащи до 454 м, контури от друго измерение, черен плаж и тайнствена атмосфера. Място, което ще завладее душите ви. Особено по време на изгреви и залези. Ще видим и красивата планина Ейстрахорн (Eystrahorn), която е също толкова завлядяваща, както и Hvalnes Lighthouse.

Ден 5
Исландия съхранява някои от най-невероятните гледки на Земята. Там между огъня и леда, из природните шедьоври и драматични цветове, всяко кътче изглежда като от филмите.
Като във филмите е и водопадът Детифос (Dettifoss), който е известен като най-могъщият водопад на Европа. Обемът на падащата вода е 500 кубични метра в секунда, а гледката няма как да ви разочарова. Отправяме се към геотермалната долина Хверир (Hverir), където горещите извори, безкрайния пейзаж и пасторалните цветове създават извънземна атмосфера. Не сме били на Марс, но си го представяме точно така. Продължаваме пътуването и спираме до едно от най-експлозивните места в страната - вулканът Крафла (Krafla). Ще видим и кратерът Вити, който се е формирал след мощно изригване на вулкана в миналото. Днес е известен със зеленото езеро в него. Поемаме в посока Reykjahlíð. Това малко селце е разположено на брега на езерото Mývatn. Районът е фантастичен и като изваден от книгите на Дж. Р. Толкин. Исландия в пълна с водопади и всеки един е красив и внушителен по свой собствен начин. Ще видим и величествения водопад Годафос (Goðafoss Waterfall), който е една от най-внушителните забележителности на страната. Наричан е ''Водопадът на Боговете'' и днес е любимо място за фотографите. Денят ни приключва и се отправяме към Halllandsnes Apartments.

Ден 6
Този ден ще ви отведем в спокойната и магична долина Skagafjörður и живописното рибарско градче със същото име. Долината е известна с изобилието от исландски коне и всичко изглежда така, сякаш е излязло от живописна картина. Място, където времето е застинало и тече по друг начин. Ще посетим и малкото рибарско селце Хофсос (Hofsós) - едно от най-старите търговски пристанища в северна Исландия. Ще се спрем пред чудноватото скално образувание Hvitserkur, известно като Тролът на северозападна Исландия. Скалата е дом на много птици, което прави мястото още по-живо.

Ден 7
Исландия е истински спектакъл за пътешествениците-откриватели. Тя събужда любопитството, подтиква те към неизвестното с онази сила, с която изригват вулканите и гейзерите ѝ.
Пътуването ни продължава с още много емоции. На път сме към Deildartunguhver, който е най-големият и мощен горещ извор в Европа. Разположен е в района на Reykholtsdalur в западната част на Исландия. Изворът изхвърля 180 литра вода в секунда с постоянни 97 градуса по Целзий. Има редица дървени пътеки, които позволяват безопасното наблюдение на изворите. Отправяме се към водопадите Храунфосар (Hraunfossar) и Барнафос (Barnafoss) - поредица от водопади, които създават пореден необикновен пейзаж. На път сме към следващата спираща дъха гледка. Kirkjufell или Църковната планина е най-красивата планина на полуостров Snæfellsnes и една от най-невероятните в Исландия. Kirkjufell е най-сниманата планина на Исландия. Фантастичният и див пейзаж е отразен в сцени от Сезон 7 на Game Of Thrones. Следващата спирка е Campsite Ólafsvik.

Ден 8
Този ден ще ви покажем още един от водопадите на Исландия. Отправяме се в посока Hraunfossar и спираме на водопада Fossatún, за който също се носят легенди, че е охраняван от тролове.
Продължаваме към Reykjavik.

Ден 9
Последен ден в Исландия. Земята на водопадите и спиращите дъха пейзажи. Земята на ледниците и гейзерите. Земята на студения север и горещите извори. Земята на дивите пейзажи. Земята, която създава истории. До скоро, Исландия!
Следва излитане от летище Reykjavik. Прекачване в Лутън и пристигане в София.

Организаторите си запазват правото за промяна на програмата при неблагоприятни метеорологични условия.

 

Полетна информация за 06.08.2020

дата

полет

летище

излита

каца

летище

06.08.2020

W64301

SOF

06:00

 

07:20

LTN

07.08.2020

EZY2295 LTN 06:30 08:35 KEF

14.08.2020

EZY2296 KEF 09:15 13:10 LTN

14.08.2020

W64304

LTN

21:45

02:55

SOF * Среща на летище София, 2 часа преди полета

 

 

Logo PFT

Програма

Ден 1
Пътуване от София до Лутън. След пристигане следва свободно време и нощувка в Лутън.

Ден 2
Пристигане с полет от Лутън до Рейкявик. Ще ви посрещнем на летището и потегляме с кемпер в посока Skógafoss. Оттук започва и вашата исландска приказка.
Първото усещане, което Исландия оставя е за безвремие. Онова безвремие, което те кара да почувстваш природата и това как тя е по-силна от нас. Този ден ще ви покажем неземни водопади, вулканични кратери, приказни долини, горещи извори, фантастични пейзажи и невероятна природа! Очакват ни красивите природни феномени на Исландия. Отправяме се към Национален парк Тингветлир (Thingvellir), където ще се слеем с пейзажите, вдъхновили създателите на Game Of Thrones. Ще видим долината и мястото, където се разделят Северноамериканските и Еврoазиатските тектонски плочи. Ще бъдем част от фентъзи гледките от филмите, които носят онази драматичност, характерна само за Исландия. Продължаваме към Гейсир (Geysir) - един от най-популярните гейзери в света. В момента е неактивен, но когато изригне, водата стига до 70 метра - истинска природна мощ. От това място произлиза и думата ''гейзер''. На няколко минути пеша от Гейсир се намират и множество фумароли. Това са отвори в земната кора, коите излъчват пара и газ. Продължаваме към най-известният гейзер на Исландия - Строхкюр (Strokkur, Haukadalsvegur). Ще станем свидетели на невероятно природно зрелище - изгригване на гореща вода и пара с височина от 20 до 40 метра. Това природно явление се наблюдава на всеки 5 до 10 минути. Продължаваме към следващия исландски феномен - Gullfoss Falls или''Златният водопад''. Това място е едно от природните чудеса на Исландия, а падащите му води сякаш отиват направо под земята. Следващата спирка е Кратерът Керид (Kerid Crater), който е формиран след изригване на вулкан преди около 3000 години. Езерото в него притежава невероятен аквамаринен цвят. Керид е едно от няколкото кратерни езерта врайона, известни като Западната вулканична зона на Исландия. А сега си представете внушителен и живописен водопад, зад който може да отидете и да му се насладите и от други гледни точки. Това е Селяландсфос (Seljalandsfoss) - един от най-красивите и фотогенични водопади в Исландия, който е висок 60 метра. Около 40 минути преход ни делят от следващата впечатляваща спирка в Исландия - Seljavallalaug - един от най-старите плувни басейни в страната. Скрит в планините южна Исландия, той е построен през 1923 г. и днес е вдно от най-автентичните места на района. Продължаваме към Skogafoss Camping - мястото, където ще нощуваме.

Ден 3
Исландия е сюреалистичен пейзаж. Северната ѝ действителност и атмосфера от друга планета носят специални усещания. Този ден от пътуването ще ви покажем извънземни места, които крият пейзажи с дива и драматична красота, самолетни останки, черни плажове с непозната красота, каньони, водопади и гледки, недокоснати от човешко присъствие.
Денят е 21 ноември 1973г. Около 14:00ч. самолет Douglas Super DC 3 със 7-членен екипаж се блъска в Sólheimasandur. Няма пострадали, а днес белите останки на самолета създават драматична и мистериозна атмосфера сред тъмния вулканичен пясък. След това продължаваме пътя си към скалната арка Дирхоулей (Dyrhólaey) или Door Hill. С вулканичния си произход, невероятните гледки към южното крайбрежие, богатството на птичи живот и историческия си фар, това място е едно от най-красивите в Исландия. Тук може да се срещне и любимият жител на Исландия - птицата Atlantic Puffin. Следващата спирка е най-известният плаж в Исландия и един от най-известните в света - плажът Рейнисфяра (Reynisfjara Beach). Плажът е черен и разказва легенди за тролове и морски чудовища. Място, където властва дивата и драматична красота на Исландия, а вълните на Атлантическият океан бушуват с огромна сила и тътен. Красивата картина се обогатява и от впечатляващите скални образувания Рейнисдрангар (Reynisdrangar Seastacks), разположени близо до брега. Легенда разказва, че Рейнисдрангар са останки от битката между тролове и тримачтов кораб. Продължаваме към друго природно чудо на Исландия. Помните ли сцената с полета на дракона в първия епизод от Сезон 8 на Game Of Thrones? Това е каньонът Fjaðrárgljúfur, разположен в югоизточната част на Исландия и нашата следваща спирка. Продължаваме към
Skaftafell Camping. Очакват ни около 2 часа преход до внушителния водопад Свартифос (Svartifoss). Името му буквално означава ''Черният водопад'' и е още един от природните шедьоври на Исландия. Следващата спирка е още едно от вълшебствата на Исландия - Глетчера Svínafellsjökul, който е едно истинско ледено вдъхновение, забелязано отново от продуцентите на Game Of Thrones.

Ден 4
В югоизточната част на Исландия, сред самотната дива природа
се намира ледниковата лагуна Йокулсарлон (Jökulsárlón Ice Beach).
Из кристално сините води се носят различни по форма и размери айсберги от ледника Breiðamerkurjökull. Продължаваме към Stokksnes - полуостров на югоизточното исландско крайбрежие, а там ни очаква и една от най-красивите планини на Исландия - Вестрахорн (Vestrahorn Mountain). Тази планина и невероятен пейзаж са истински Рай за фотографите. Тук ще ви покажем картина от естествената красота на планетата с драматични върхове, достигащи до 454 м, контури от друго измерение, черен плаж и тайнствена атмосфера. Място, което ще завладее душите ви. Особено по време на изгреви и залези. Ще видим и красивата планина Ейстрахорн (Eystrahorn), която е също толкова завлядяваща, както и Hvalnes Lighthouse.

Ден 5
Исландия съхранява някои от най-невероятните гледки на Земята. Там между огъня и леда, из природните шедьоври и драматични цветове, всяко кътче изглежда като от филмите.
Като във филмите е и водопадът Детифос (Dettifoss), който е известен като най-могъщият водопад на Европа. Обемът на падащата вода е 500 кубични метра в секунда, а гледката няма как да ви разочарова. Отправяме се към геотермалната долина Хверир (Hverir), където горещите извори, безкрайния пейзаж и пасторалните цветове създават извънземна атмосфера. Не сме били на Марс, но си го представяме точно така. Продължаваме пътуването и спираме до едно от най-експлозивните места в страната - вулканът Крафла (Krafla). Ще видим и кратерът Вити, който се е формирал след мощно изригване на вулкана в миналото. Днес е известен със зеленото езеро в него. Поемаме в посока Reykjahlíð. Това малко селце е разположено на брега на езерото Mývatn. Районът е фантастичен и като изваден от книгите на Дж. Р. Толкин. Исландия в пълна с водопади и всеки един е красив и внушителен по свой собствен начин. Ще видим и величествения водопад Годафос (Goðafoss Waterfall), който е една от най-внушителните забележителности на страната. Наричан е ''Водопадът на Боговете'' и днес е любимо място за фотографите. Денят ни приключва и се отправяме към Halllandsnes Apartments.

Ден 6
Този ден ще ви отведем в спокойната и магична долина Skagafjörður и живописното рибарско градче със същото име. Долината е известна с изобилието от исландски коне и всичко изглежда така, сякаш е излязло от живописна картина. Място, където времето е застинало и тече по друг начин. Ще посетим и малкото рибарско селце Хофсос (Hofsós) - едно от най-старите търговски пристанища в северна Исландия. Ще се спрем пред чудноватото скално образувание Hvitserkur, известно като Тролът на северозападна Исландия. Скалата е дом на много птици, което прави мястото още по-живо.

Ден 7
Исландия е истински спектакъл за пътешествениците-откриватели. Тя събужда любопитството, подтиква те към неизвестното с онази сила, с която изригват вулканите и гейзерите ѝ.
Пътуването ни продължава с още много емоции. На път сме към Deildartunguhver, който е най-големият и мощен горещ извор в Европа. Разположен е в района на Reykholtsdalur в западната част на Исландия. Изворът изхвърля 180 литра вода в секунда с постоянни 97 градуса по Целзий. Има редица дървени пътеки, които позволяват безопасното наблюдение на изворите. Отправяме се към водопадите Храунфосар (Hraunfossar) и Барнафос (Barnafoss) - поредица от водопади, които създават пореден необикновен пейзаж. На път сме към следващата спираща дъха гледка. Kirkjufell или Църковната планина е най-красивата планина на полуостров Snæfellsnes и една от най-невероятните в Исландия. Kirkjufell е най-сниманата планина на Исландия. Фантастичният и див пейзаж е отразен в сцени от Сезон 7 на Game Of Thrones. Следващата спирка е Campsite Ólafsvik.

Ден 8
Този ден ще ви покажем още един от водопадите на Исландия. Отправяме се в посока Hraunfossar и спираме на водопада Fossatún, за който също се носят легенди, че е охраняван от тролове.
Продължаваме към Reykjavik.

Ден 9
Последен ден в Исландия. Земята на водопадите и спиращите дъха пейзажи. Земята на ледниците и гейзерите. Земята на студения север и горещите извори. Земята на дивите пейзажи. Земята, която създава истории. До скоро, Исландия!
Следва излитане от летище Reykjavik. Прекачване в Лутън и пристигане в София.

Организаторите си запазват правото за промяна на програмата при неблагоприятни метеорологични условия.

 

Полетна информация за 06.08.2020

дата

полет

летище

излита

каца

летище

06.08.2020

W64301

SOF

06:00

 

07:20

LTN

07.08.2020

EZY2295 LTN 06:30 08:35 KEF

14.08.2020

EZY2296 KEF 09:15 13:10 LTN

14.08.2020

W64304

LTN

21:45

02:55

SOF * Среща на летище София, 2 часа преди полета

 

 

Logo PFT

Хотели по програмата

Допълнителна информация

Необходима екипировка:
1. Зимни обувки за планина
2. Зимно яке и панталон за планина
3. Топли чорапи 2 броя – 1бр. на краката + 1бр. резервен
4. Зимни ръкавици 1 бр. + 1 бр. резервен
5. Зимна шапка
6. Топла блуза – термо бельо
7. Раница – 15 литра
8. Термос – 0.75 литра ( вместо пластмасова бутилка вода )
9. Канче или pvc чаша за многократна употреба

Цени


Дата Единична стая
30.04.2020 г. 2249 €
06.08.2020 г. 2249 €

В цената е включено:
 • Самолетни билети София - Рейкявик както и обратно с включен стандартен ръчен багаж и чекиран куфар до 20 кг.( Препоръчваме вместо куфар, да пътувате с раница 75л.)
 • Всички транспортни разходи
 • Всички нощувки
 • Храна и напитки по време на програмата
 • Професионално видеозаснемане по въздух, земя
 • Всеки един от Вас ще получи обработено видео и уникални снимки от своя собствен приключенски филм.
 • Eкипировка за къмпингуване
 • Mедицинска застраховка с асистанс покритие 10 000 евро
 • 2ма водачи по време на пътуването

В цената не е включено:
 • разходи от личен характер
 • алкохолни напитки
 • услуги, неупоменати в програмата

Доплащания